Fiks boligen før salg

interior

Når du skal selge boligen din er det klart at man ønsker mest mulig for den. Derfor er det også viktig å ta noen grep før en starter visninger eller tar foto til salgsoppgaven. Det vil du være glad for når budene på boligen kommer inn. Her er noen av mine (Odd Kalsnes) tips.

Selge bolig

Det er blitt vanlig å overlate selve salget av boligen til en eiendomsmegler. Det koster en del, men kan være verdt det – både i tid og penger. Godkjente eiendomsmeglere vet hvordan de skal presentere boligen, og dermed få mest mulig for den. Det er det som må fikses før et eventuelt salg som er din oppgave å finne ut av. Du kan med noen enkle knep fikse bolig din slik at den ser mest mulig innbydende ut. Når du skal i gang med et «fiks-før-salg-arbeid» er det enkelte ting du må tenke over. Et hjem vil vi ha mest mulig personlig. Det gjelder alt fra hvilke farger en har på forskjellige rom og til interiøret vi har. Det en da skal tenke over er at vi har alle forskjellig smak, og den neste eieren liker kanskje en helt annen stil. Du bør gå gjennom boligen din med et kritisk blikk, med tanke på andres smak. Sette opp en liste med hva som bør endres og videre. Er du i tvil på hva som passer eller ikke kan en venn, med en helt forskjellig smak enn deg, kanskje være med på denne runden? I tillegg bør du føre opp alle småting som må fikses, som for eksempel en lysbryter med skader eller stikkontakter hvor dekslet er løst.

Fikse boligen

Enkelte rom er enkle å fikse med litt maling. Tenk nøytrale farger, men delikat. Hvit er i vinden nå for tiden, og kan egentlig aldri slå feil. En dus kremfarget maling gjør også rom delikate, og varmere enn hvitt. I tillegg bør du allerede før visning pakke bort en del av tingene dine. Alle personlige effekter kan oftest trygt pakkes bort. De du kan beholde er de som vil «gjøre rommet» med tanke på dekorative innslag. Det kan være noe så enkelt som en fargerik krukke eller et flott bilde. Det som er helt sikkert er at «less is more» når en tenker visning. Er du av de som har mye møbler som tar opp gulvplass? Da er rådet å få fjernet så mye som mulig av disse. Slik at kun de mest essensielle er igjen. Det vil gi inntrykk av god golvplass i forhold til et rom med mye møbler. På en visning bør en eventuell kjøper kunne ha mulighet til å tenke inn egne ting, og det kan være vanskelig om du ikke har ryddet unna ditt.

Badet og lys i boligen er viktige momenter

Hvis det er et rom du skal forsøke å fremheve på en visning så er det baderommet. Det holder ikke bare at det er nyvasket, men skap en behagelig atmosfære. Gå til innkjøp av noen nye og nøytrale håndklær, og gjerne et duftlys med en svak duft. Disse små enkle grepene kan gjøre underverker med ethvert bad. Den siste tingen du bør ta tak i før visningen er alle lysene i boligen. Lys er viktig, og derfor bør alle lamper fungere. I tillegg velg riktig type lyspærer som gir et delikat, behagelig og fungerende lys.

Med vennlig hilsen
Odd Kalsnes