Skal du selge leiligheten din?

hus

Det er ikke alltid like lett å få solgt en leilighet. Selv om du har trivdes på eiendommen og kun flytter derfra for å få mer plass, betyr ikke det at alle vil se det samme potensialet som du ser hver dag. I alle fall ikke uten litt hjelp! Med bare et par grep kan du fremstille leiligheten din som mer attraktiv for en hver potensiell kjøper.

Vask grundig og tørk støv

En selvklar handling for de fleste, men likevel utrolig viktig. Gå grundig til verks og ikke la en eneste flate slippe unna. Ha spesielt fokus på badet, og sett gjerne frem en ny såpe ved håndfatet og en fin koppe-håndduk på kjøkkenet. Puss vinduer og trekk fra gardinene så så mye dagslys som mulig kan få slippe inn. Bruk gulvvask med en frisk duft for å virkelig sette fokus på hvor ren og fin leiligheten er. Luft godt, slik at det ikke er tung luft i leiligheten, men pass på så det ikke blir for kaldt.

Fjern personlige eiendeler

Det som man ofte ikke tenker på er at det er vanskelig for en person å forestille seg å bo i et hjem som helt tydelig er okkupert av noen andre. Jo færre personlige eiendeler som finnes i leiligheten, desto bedre. Det er ikke snakk om at du skal fjerne alt som er ditt, men om du har mye krimskrams og bilder av familie og venner, kan du med fordel gjemme disse når du har visning. La planter og enkle gjenstander få stå, som lysestaker, vaser og gjerne også musikkinstrumenter (med mindre du har et helt symfoniorkester på stua). Om familiebildene er store og henger på strategiske steder i leiligheten hvor det ville kjennes tomt om du tok ned hele bildet, kan du heller sette et annet bilde i rammen enn så lenge. Billige grafiske trykk finner du i de fleste interiørbutikker og behøver ikke koste mer enn en hundrelapp. Det samme gjelder på badet. Rydd bort så mye av kosmetikkartiklene som mulig, enten ved å lagre dem midlertidig i en kasse du kan gjemme unna, eller i skap og skuffer. Det kan også være fint å gjøre litt orden i klesskapet om leiligheten selges med skap, men potensielle kjøpere bør ikke forvente å få åpne alle skapdører på bad og kjøkken, eller nattbordskuffer for den del.

Legg til noen dekorative detaljer

Det finnes huseiere som leier inn profesjonelle dekoratører til å style leiligheten mer attraktiv. Dette koster ofte mye og gir ikke alltid ønsket resultat. Etter at du har fjernet alle personlige eiendeler, kjennes det kanskje litt tomt og upersonlig i leiligheten. Om du har visning på kvelden er det kjempefint å tenne stearinlys rundt om i leiligheten, noe som umiddelbart hever koselighetsfaktoren. Friske blomster er også en effektiv måte å sette et positivt preg på leiligheten (med mindre kjøper er allergisk, men den sjansen får du ta!). Ingenting pynter opp et rom som en nydelig bukett, det vil du selv også få mye glede av etter visningen. Bøker og musikksamlinger må gjerne få stå, og det samme gjelder putene i sofaen. Det viktigste er at du gir kjøper muligheten til å forestille seg hvordan det er å bo i leiligheten, men smaken og stilen til hver enkelt kan du ikke gjøre så mye med.